Activitățile extrașcolare – Cât de importante sunt pentru copilul tău?

În cazul în care nu sunteți sigur dacă să vă duceți copilul la una sau mai multe activități extrașcolare ar trebui în primul rând să cunoașteți toate beneficiile de care se poate bucura micuțul de pe urma acestora. Mai jos vă prezentăm doar câteva dintre beneficiile de care copiii dumneavoastră se pot bucura dacă îi veți lăsa să participe!

  1. Învață cum să își gestioneze timpul și să prioritizeze

Unul dintre marile beneficii de care se pot bucura micuții pe termen lung este cum să își gestioneze timpul și să prioritizeze lucrurile în viața lor. Când ajungem adulți, ne confruntăm cu multe activități și sarcini, implicarea micuților în diverse activități îi va ajuta mai târziu să jongleze mult mai ușor cu angajamentele pe care le vor avea.

  1. Cresc interesul pentru diverse domenii

Implicarea copiilor în diverse activități extrașcolare va duce la creșterea interesului acestora pentru domenii diverse. Este important pentru copilul dumneavoastră să cunoască diversitatea în activitățile lui. Multiplele activități ar putea să îi trezească sau să îi sporească interesul pentru un anumit domeniu la care să descoperi că are talent.

  1. Cunoaște angajamentul pe termen lung

Copiii învață despre angajamentul pe termen lung atunci când sunt implicați în activități diverse, ceea ce este un beneficiu foarte mare pentru ei. Atunci când fac parte dintr-un club de copii sau participă la o anumită activitate ei își iau un angajament față de ei pentru o anumită perioadă de timp. In cazul în care nu va participa până la final la activitatea respectivă, cu siguranță va auzi de la profesor sau cei din jur că nu și-a ținut angajamentul și astfel va învăța o lecție importantă.

  1. Activitățile extrașcolare cresc respectul de sine

Implicarea copiilor in diverse activități poate duce, de cele mai multe ori, la creșterea respectului lor de sine. Mulți pot gândi că nu au un lucru la care să fie buni sau poate nu și-au descoperit încă talentul sau ceea ce le-ar plăcea să facă. Sunt copii care se luptă cu stima de sine, iar aceste activități îi pot ajuta.  Toată lumea vrea să găsească ceva la care să fie foarte buni și activitățile extrașcolare le pot oferi o modalitate în care implicându-se, pot într-adevăr să strălucească și astfel să le crească respectul de sine.

Bineînțeles, beneficiile pot fi multiple, dar și realizarea mai multor activități decât este necesar poate avea efecte negative asupra micuților. Este bine să vorbești cu copilul tău și să stabiliți împreună o limită pentru a nu îi ocupa timpul mai mult decât este nevoie, învățatul sau odihna având de suferit. Lasă-l să aleagă câteva activități care îi surâd și ai grijă să le poate îndeplini cu succes!